Levoit Vista 200 in child room

Защо пречиствател за въздух в детската стая е добра идея?

Като родител, вие искате да предпазите детето си от вреди. Но повечето родители не разбират, че излагат здравето на децата си на риск всеки ден.

Невидима заплаха? Да, замърсяването на въздуха в затворено пространство може да е пет пъти по-голямо отколкото навън. Не винаги можете да го видите и помиришете, но то е там. В този ред на мисли, не забравяйте, че децата прекарват почти 90% от времето си вътре, и повече от една трета от времето си играейки в стаята си или спейки.

Замърсяването на въздуха в дома ви може да отключи различни здравословни проблеми при децата–от детска астма и алергии до намалени способности за учене и увеличен риск от детски рак и сърдечно съдови болести. Използването на пречистватели за въздух в стаята на вашето дете помага за премахването на замърсителите във въздуха, които иначе могат да попаднат в дихателните канали на детето.

Пречиствателите помагат на децата да спят

Слагането на децата да спят рано носи много ползи. Изследвания показват как сънят презарежда децата–и умствено и физически. Сънят спомага за растежа и нормалната работа на сърцето. Сънят помага за поддържането на правилно тегло, бори се с инфекции и подобрява концентрацията. Добрият сън и чистият въздух вървят ръка за ръка.

Децата, които ходят на училище имат нужда от около 11 часа сън всяка нощ; положението е сходно при пеленачетата. Това означава, че децата прекарват дълго време в спалнята, където има алергени и причинители на астма като прах, бактерии и вируси, химикали и прахови частици вкарани отвън.

Децата спят по-добре, когато въздухът е чист. Пречиствателите за въздух имат позитивен ефект върху здравето на децата и родителите по света започват да ценят все повече чистия въздух вътре. Повече от две трети от родителите в Китай, Индия, Южна Корея и Англия смятат, че пречиствателите за въздух допринасят значително за отглеждането на здрави деца.

Химикали в спалнята на детето ви?

Мислите, че качеството на въздуха в стаята на вашето дете е добро? Помислете пак. Децата влизат в контакт със замърсители в стаите си всеки ден. Почти всички предмети намиращи се в стаята на детето ви отделят токсични замърсители във въздуха.

Изследвания показват, че освен прахта, поленът и микробите, детската стая може да съдържа до 300 различни химикала. Предмети като матраци, бои, паркет, пердета, почистващи препарати и играчки, всички те отделят вредни химикали във въздуха. Но все пак нито един от тези предмети не е забранен със закон. Ето защо е важно да намалите излагането на вашето дето на химикали. Закупуването на пречиствател за въздух значително помага за намаляването на замърсителите във въздуха, които могат да раздразнят дробовете на детето ви.

Белите дробове на детето ви се нуждаят от чист въздух

Чистият въздух е в основата на здравето и благосъстоянието на детето. Децата са особено чувствителни към замърсителите във въздуха, защото техните бели дробове все още се развиват. Децата вдишват 50% повече въздух на килограм телесно тегло отколкото възрастните. И тъй като вдишват повече въздух и техните тела са по-малки, децата по-лесно абсорбират замърсителите във въздуха, а това застрашава здравето им.

Мръсният въздух в затворено пространство може да доведе до трайни проблеми в подрастващите деца. Той забавя развитието на техните бели дробове. Също така, всяка една част на мозъка се засяга. Според проучване на Световната здравна организация, мръсният въздух забавя растежа на децата дори преди да са се родили. Повече от 90% от децата в света под 15 годишна възраст дишат токсичен въздух всеки ден. Това са близо 1.8 милиарда деца или почти 25% от световното население.

Избирането на най-добрия пречиствател за въздух за деца

Отглеждането на деца е трудно, но взимането на правилните избори да ги запазим здрави трябва да е лесно. Някои от най-предпочитаните пречистватели за въздух за деца са моделите Levoit Vista 200 и Levoit Core 300. Тези модели пречистватели премахват газове и фини прахови частици, включително алергени и други причинители на астма. За оптимална работа, изберете модел според размера на стаята на вашето дете.

Също така, родителите харесват модели като Levoit Core 200S и Levoit Core 400S, които могат да се контролират чрез апликацията VeSync. Апликацията ви позволява да използвате телефона си, за да управлявате пречиствателя дистанционно, а при някои модели и да следите качеството на въздуха в стаята на вашето дете.

Защо Levoit? Защото всички наши въздухопречистватели разполагат със система за тристепенна филтрация и True HEPA филтър от най-висок клас. Уредите ни улавят до 99,97% от въздушните частици с размер до 0,3 микрона, а филтрацията е изцяло механична без озон или други вредни емисии.

Дишането на чист въздух допринася за по-здравословен и щастлив живот. А кой родител не иска това за детето си?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *