Пречиствател за въздух Levoit върху повърхност

15 позитивни ефекта от употребата на пречиствател за въздух

Въздухът който дишаме съдържа множество замърсители, като прахови частици, акари, вируси и други вещества вредни за нашето здраве. Модерните въздухопречистватели имат отличителни характеристики, които използват най-новите технологии за улавянето, така да се каже, на замърсителите летящи във въздуха. Най-ефективните пречистватели за въздух на пазара имат филтри с почти 100% ефективност. Въздухопречиствателите с HEPA филтри могат да уловят дори най-малките прахови частици летящи във въздуха, който дишаме у дома.

Има много различни видове пречистватели за въздух и в този списък ви предлагаме 15 причини да имате подобно устройство вкъщи.

1. Пречиствателите за въздух намаляват алергиите

Алергиите могат лесно да отключат заболяване, особено при свръхчувствителните хора. Излагането на контакт с алергени носещи полен, кучешки пърхот и прах е основната причина за отключването на алергии. Днешните пречистватели за въздух са направени специално, за да пречистват затворени пространства от нечистотите причиняващи алергии и дългосрочни здравословни усложнения. Това е важно, защото честото чистене вкъщи няма да ви отърве от всички алергени.

2. Пречисвтателите за въздух се борят с астма и други дихателни проблеми

Въздухопречиствателите помагат за премахването на микробите, които водят до алергии, астма и други респираторни усложнения. HEPA филтрите имат способността да филтрират 99.9% от алергените. Закупуването на най-добрите филтри с активен въглен може също да помогне за премахването на миризмите и химикалите във въздуха. Пречиствателите за въздух се считат за едно от добрите решения за справянето с астма.

3. Пречиствателите за въздух намаляват миризмите

Инвестирането във въздухопречиствател е добра идея, ако в дома ви има неприятни миризми. Миризмите от готвене или повреда в канализацията могат лесно да превземат дома ви. Ако подобни проблеми не се отстранят, те могат да доведат до образуването на мухъл. Пречиствателят за въздух чисти и елиминира неприятните миризми, пречиствайки въздуха във вашия дом.

4. Пречисвтвателите за въздух пречистват въздуха от животински косми

Ако живеете с домашни любимци, трябва да намерите начин да се справите със замърсяването на въздуха у дома. Козината и пърхотът падащи от животните обикновено миришат, което пък от своя страна застрашава дишането на членовете на семейството. Проблемът може да се усложни, ако животното не се реши редовно. В подобни случаи, когато въздухът влезе в тялото ви, това може да отключи алергии и да причини дългосрочни здравословни проблеми. Ето защо, за да живеете здравословно и в хармония с вашия домашен любимец, инвестирайте в добър пречиствател на въздух.

5. Пречиствателите за въздух издават успокояващи звуци спомагащи съня

Ползите от пречиствателите за въздух се простират отвъд чистенето на въздуха. Звукът, който въздухопречиствателите издават е сравняван с успокояващите звуци на природата; като звука от вълните на водата или този от звука на вятъра в планината. Тези звуци ви успокояват и помагат да спите като къпани.

6. Пречиствателите за въздух допринасят за по-здравословен живот

Ако винаги сте искали да водите по-здравословен начин на живот, започнете с купуването на ефективен въздухопречиствател за вашия дом или офис. Можете да изберете пречиствател с най-добрите филтри и отличителни характеристики, като например органични памучни предфилтри. Едно от предимствата на пречиствателите за въздух–освен гарантирането на по-чист въздух–е, че могат да са от голяма полза на хората с отслабена имунна система. Бременните жени също могат да извлекат ползи от чистия въздух и да предотвратят развиването на някои болести при децата им.

7. Пречиствателите за въздух убиват микроби и бактерии

Въздухопречиствателите са добър начин да се предпазите от вирусни инфекции и настинки. Има ултразвукови пречистватели, които събират и напълно унищожават микроорганизмите във въздуха, вместо да ги филтрират като обикновените пречистватели.

8. Пречиствателите за въздух намаляват стреса

Изследвания показват, че замърсителите във въздуха повишават нивото ви на стрес. Когато въздухопречиствателите чистят въздуха от токсини, те също така играят роля при намаляването на нивото ви на стрес и поддържането на психическото ви благосъстояние.

9. Пречиствателите за въздух ви предпазват от замърсяването навън

Според проучвания, пречиствателите с HEPA филтри намаляват замърсеният въздух влизащ отвън с 23%. Това означава, че въздухопречиствателите също така намаляват шансовете мръсния въздух да повлияе на здравето ви и да доведе до проблеми в дихателните канали, бъбреците и т.н.

10. Пречиствателите за въздух намаляват риска от зараза

Въздухът който дишате съдържа повече от 1,800 вида бактерии, включително и такива които могат да доведат до болестно състояние. Замислете се, всеки път когато някой с настинка кихне, микробите се разпространяват във въздуха и се вдишват от някой друг, а това води до заразяване. Пречиствателите за въздух убиват микробите и намаляват риска от разболяване.

11. Пречиствателите за въздух отблъскват комарите

С напредването на технологиите през годините, ползите от пречиствателите за въздух са се увеличи. Някои въздухопречистватели са отлични предпазители срещу комари. Ще се насладите на дълбок сън дори през лятото, когато е сезонът на насекомите. В същото време, ще дишате чист въздух и ще се радвате на сладък сън.

12. Пречиствателите за въздух предпазват стените ви от мухъл

Влагата образува петна с мухъл по стените. Мухълът е не само неприятен за гледане, но може да причини здравословни проблеми. Пречиствателят за въздух поглъща подобни спори с мухъл и ги убива, запазвайки стените ви чисти.

13. Пречиствателите за въздух предотвратяват главобол

Един от най-често срещаните видове главобол е синусовият главобол, който се причинява от алергените във въздуха. Въздухопречиствателят убива тези алергени и предотвратява поглъщането им.

14. Пречиствателите за въздух чистят въздуха когато готвите

При готвенето се отделя топлина, независимо дали пържите картофи, печете месо или правите торта. Когато готвите във въздуха се отделя много въглероден моноксид, азотен диоксид и други вредни за здравето химикали и миризми. Въздухопречиствателят спомага за борбата с тези токсини и поддържа миризмата на чистота в кухнята ви.

15. Пречиствателите за въздух са добри за кожата ви

Когато пречиствателите на въздух абсорбират и убиват замърсителите в затворено пространство, те предпазват кожата ви от токсини причиняващи сърбеж, акне и други неприятни кожни състояния. Въздухопречиствателите наистина могат да спасят кожата ви от контакт с микроби, а това помага за забавяне процеса на стареене и лекува акне.

Ползите от пречиствателите за въздух са без край!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *